De 7 kvaliteter Begyndersind & Ikke Dømmende

TA din kraftTA din kraftTA din kraft

De 7 kvaliteter 

Begyndersind & Ikke Dømmende

I Mindfulness arbejder vi med De 7 Kvaliteter. Det er jo 7 begreber, følelser, tilstande – eller du kunne kalde det energier. Det er Accept, Begyndersind, Ikke Dømmende, ikke Stræben, Tillid, tålmodighed, at give Slip. Det vi gør med disse kvaliteter er at tage dem med os i vores praksis, så når du laver Mindfulness, når du mediterer, når du laver blid yoga – så tager du et/to kvaliteter med dig, som din hjælpere. For ALLE kvaliteterne handler det om, at tage kvaliteten med ind over dit sind og dine tanker, mens du udøver Mindfulness. – Den måde du kigger på dig selv på med begyndersind. Den måde du ser på dig selv på eller den måde du Ikke Dømmer dig selv på.

Begyndersind

Når Bedstemor kigger på barnebarnet der er ved at lære at gå, er det med de blide øjne, er det med øjne der siger: “Nåh faldt du – så kom op igen. Prøv igen, du er jo lige startet med at lære det. ” Vi har alle sammen været igang med at lære at gøre noget nyt. Dengang du skulle lære at gå, at cykle, at læse, skrive og regne i skolen. Senere da du skulle starte på en uddannelse eller sidste gang du skiftede job.

Kvaliteten Begyndersind handler om at møde dig selv med et åbent hjerte og et åbent sind. Der er stor, STOR forskel på at blive mødt med et åbent Begyndersind ⇔ Lukket sind, at modtage ⇔ at være afvisende. Så hvis du tænker, … det kan jeg ikke, jeg er ikke god nok, det kan jeg ikke finde ud af, det dur´ jeg ikke til ⇔ Begyndersind.

Så hvis du lige nu går ind og mærker: Hvad er bedst, rarest, mest positivt for dig?  Det åbne Begynder sind eller det dur´ ikke, jeg kan ikke?

Ikke Dømmende

Ikke Dømmende betyder at være åben, positiv, rummelig overfor dig selv. – At være favnede overfor at lige nu er du gået i gang med noget nyt. Du er gået i gang med at lære at være Mindful. Du træner Mindfulness, du træner din Mindfulness muskel. Og mens du gør det, så er du Ikke Dømmende.

At dømme dig selv eller at dømme andre? Hvem er det der dømmer? Hvem er egentlig denne dommer? Er det den indre dommer, der fortæller dig hvad der er rigtigt eller forkert? Eller en dommer, som den indre kritiker? Nogen gange, ofte er vi vores egen værste dommer.

Den dømmende har nogen gange dårlig samvittighed, føler sig ikke god nok, ikke smart nok, ikke hurtig nok, ikke stor nok, ikke slank nok, ikke klog nok…. OG så er der alt det vi skal og bør. Der skal ordnes, være pænt, ordentligt, godt nok. – Ting vi er opdraget med – som stadig hænger ved os hver især.

Din hjerne, sind og hverdag

Men hvad er rigtigt – og hvad er forkert? – Den måde du gør tingene på hvem siger at den er forkert? Hvem er det der dømmer? Der var engang en kvinde der satte sig for at undersøg hvordan mennesker vasker op. Hun fandt 250 forskellige måder at vaske op på. – Så hvilken er den rigtige?

I Danmark har vi desuden Janteloven. Jante der fortæller at du ikke skal stikke for meget frem, ikke være for smart, ikke være for påtrængende, ikke være for klog.

Ofte er det sådan, at vi kan være vores egen indre dommer eller at vi er influeret af: Hvad mon andre mennesker tænker om mig? Synes de om mig? Kan de lide mig? Dømmer de mig, hvis jeg nu siger noget skørt, gør noget anderledes, eller ser anderledes ud?

Vores tanker og hjerne kører bare derudaf. Den lever sit eget liv og den kører i sine egne veje og hjerne baner. Du har valget at stoppe op og blive opmærksom på: Hvad er det der kører? Hvad tænker jeg lige nu? Du har muligheden for at tænke:

Begyndersind og Ikke Dømmende til dig selv

Univeset´s lys og vejledning – at løfte dig i energien

Universet´s Lys og Vejledning – at løfte dig i energien   Hvordan kan du optimere din energi?    Er det energien i din stikkontakt? – Din egen energi fornemmelsen indeni? Energi fra Universet eller fra englene? Det er i dag muligt, at løfte sig som menneske i livet, at løfte hverdagens energi. Når din energi

Læs indlæg »
Go to Top