Min Mindfulness praksis – hvordan min praksis er levende

Selvforkælelse Retreat

Min Mindfulness praksis – og hvordan min praksis er levende?

Mit første møde med Mindfulness og meditation

Jeg hørte første gang om at meditere da jeg var 15 år, og tænkte med det samme, at det var noget underligt noget at sidde og kigge på et lys, sådan var opgaven, og så eller sidde stille. Det lykkedes ikke at lære at meditere, det var alt for stille siddende og mine tanker var alle mulige andre steder henne.

Jeg læste så en bog om Mindfulness for nogle år siden, hvor de hævdede at det var let og lige til, …for alle at gå i gang med. Men jeg syntes ikke rigtigt, at det duede for mig og jeg fik det ikke praktiseret i min hverdag.

Mindfulness udfordring

Jeg valgte så nogle år senere, efter anbefaling af en studie kammerat, at melde mig til Mindfulness uddannelse, fordi jeg blev ved med at mærke – fornemme, at her var noget vigtigt for mig at lære. Gennem denne uddannelse, lærte jeg også selv at praktisere og formidle til andre. Men det vigtigste af alt var, at jeg lærte at finde glæden i det for mig.

Under uddannelsen skulle alle deltagerne praktisere Mindfulness hver dag. Det var en kæmpe opgave for mig. Hvornår og hvordan skulle jeg finde tid, plads og mening i det for mig. Det kunne jeg slet ikke overskue det, – at skulle gøre det hver dag. Men nu havde jeg jo besluttet mit til at lære det ordentligt, at gå i dybden med det, at finde ud af det. Det var jo alt for tidligt at opgive efter 2 uger…. – så jeg besluttede at gå i seng med Mindfulness hver aften. Kunne jeg nå at lave det i løbet af dagen, så var det fint og ellers, – så var det i seng med høretelefoner og en lydfil om aftnen.

Og det der så viste sig hurtigt, – allerede i den først uge var, at jeg fik mere ro i mig selv. Jeg begyndte, at slappe mere af og den stress, som jeg faktisk havde indeni mig, den begyndte at forsvinde. Jeg fik mere fred i mig selv og min hverdag.

Når vi praktiserer mindfulness hver dag, giver vi kroppens rolige nervesystem mulighed for at slappe af, at regenerere og at oplade batterierne. Vi giver mere plads til os selv, at kunne mærke kroppen og hele vores velbefindende. Mindfulness er et vigtigt redskab til at reducere stress med – faktisk kan du reducere stress med 33 % – gennem en fast praksis. Der er også mange mennesker der har glæde af Mindfulness i forhold til tanker og tankespind, søvn, krop, smerter og sygdom.

Jeg blev ringet op!

Forleden blev jeg ringet op, lige pludselig kunne jeg mærke mig selv igen, med træthed begyndende hovedpine og for meget arbejde. Der var alt for mange tanker der drønede rundt i hovedet. Arbejdstanker i forbindelse med nye projekter og og. Men så ved jeg jo, hvad det er jeg skal gøre… Så er det, at jeg skruer op for min Mindfulness praksis, min opmærksomhed på min bevidsthed, arbejder med min energi, det Meta kognitive og healing. Det kan lyde som mange ting at sætte i gang, – men det hjælper lige med det samme for mig 😊

I Mindfulness ”biblen” ” Livets Katastrofer” af Jon Kabat Zin fortæller han om, hvordan han hver dag står meget tidligt op, for at glæde sig til at lave Mindfulness og meditere og mærke dagen og sig selv. Jeg tænkte, at det skulle prøves. For hvordan er det muligt at lave en ny praksis, at gøre noget andet end jeg plejer?  – for det er jo der, at det rykker. Så nu vælter jeg søvndrukken ud af sengen kl.6.30 –  3 morgner om ugen, for at starte dagen med at lave mindful Yoga på måtten på gulvet. Og det mest fantastiske er, at jeg, der ikke ellers er morgenmenneske, nyder det. Jeg nyder at strække min krop, at mærke at den kommer til live og at jeg kommer til live.

Og mens jeg vågner, sætter jeg min intention for dagen i dag – og så er jeg klar.

Og i løbet af dagen, gerne efter min frokost, så mediterer jeg igen og og

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan MetteMO kan hjælpe dig i dit liv. Kontakt MetteMO på mette.mo@hotmail.com og glæd dig til en dejlig samtale.

Og det vigtigste af alt er ikke hvad jeg laver, men at jeg hver dag har en praksis, der bringer mig stunder med fokus, nærvær, ro og væren – Mindfulness.

Go to Top