Nærvær i livet

Nærvær og blomstrende abrikos

Nærvær

Jo mere jeg er i nærvær

Jo mere jeg bare er mig

Jo mere jeg er den jeg er

Jo mere accepterer og tiltrækker jeg  – mig

Nærvær

Når jeg vandrer i den gående meditation, går jeg i åndedrættet, jeg går i fødderne og jeg flytter alt fokus ind i kroppen, ned i fødderne. Det er som om at jeg trækker åndedrættet ned i mine fødder.

Jeg går – jeg trækker vejret og jeg finder ro i at gå, ro i min krop og ro i tankerne.

Jeg hører betaget en af mestrene, en munk fra Vietnam, fortælle om at gå. Han elsker, at lave gående meditation. Da han er færdig med instruktionerne, tilføjer han, at det bedste er at tage et barn i hånden og gå. At holde dit barn i hånden og gå. Jeg varmes i hjertet, i oplevelsen af dette nærvær med barnet og ham selv. Det er som om, at jeg går der selv.

≅  ≅  ≅

I den vedvarende træning, udforskning og fordybelse af nærvær, – af Mindfulness, oplever jeg en stigende bevidsthed, en tiltagende oplevelse af at lige netop dette øjeblik. Jeg oplever, at stoppe op og se mere, mærke mere, være her mere lige nu. En af mine kursister fortalte om hendes dag, og tilføjede til hendes store sansefyldte oplevelse af havet den pågældende dag at : måske er det sådan som hun i fremtiden vil opleve verden, mere sansende, mere virkelig, mere utrolig og mere fantastisk. Jeg oplever verden mere utrolig, mere farverig og forunderlig.

≅  ≅  ≅

Jeg oplever foråret mere utroligt, mere intenst og at naturen er større end det er muligt for mig at fatte. Vi har blomstrende ferskentræer og abrikos træer i drivhuset. Den ene abrikosblomst springer ud, den næste og så den næste. De er små, fint formet og de sender en sød duft ud i rummet, rundt om sig. I nærværet opleves de som den rene forkælelse, duften der tiltrækker og vækker luftesansen. Dette overdådigt blomstrende træ, med spinkle grene står der bare, – – er der bare…  Jeg kan gå fordi eller jeg kan stoppe op og være i nærvær med træet, sanse træet og sanse mig selv.

≅  ≅  ≅

Tak til nærvær

Nærvær er når jeg bliver stille. Når der gives slip på tanker, når sindet er stille, når jeg evner at fastholde mig til lige nu – så er det at jeg oplever nærvær, bliver bevidst om at jeg er her. Så kan jeg sige tak til lige nu. Tak nærvær, fordi du leder mig på vej, fra nu til nu.

Nærvær i drivhuset

Spædbarnsterapi – når en mor fortæller barnets historie

Spædbarnsterapi – når en mor fortæller om et forløb med  til deres søn på 4 år Efter nogle kaotiske år for vores fireårige sansesarte søn og os forældre, med flere institutionsskift og alt for overvældende oplevelser med andre børn og indtryk, besluttede vi os for at forsøge at hjælpe vores søn videre med bearbejdelsen af

Læs indlæg »
Go to Top