Qigong,- hvordan Qigong hjælper min krop

Qigong Flow

Hvad gør Qigong for mig? -ved mig?

Hvorfor er jeg så glad for det? … Hvad er det, som det egentlig kan?

Kroppen og Qigong

Hvad oplever jeg i min krop, når jeg laver Qigong? Hvad sker der med kroppen?

Jeg oplever flere og flere gener i min krop i kraft af alderen. Der er et knæ, der er slidt, en skulder der spænder, en nakke der er lidt stiv og ofte har jeg ondt i ryggen, i lænden.  Gennem årene har jeg dyrket rygtræning og yoga i perioder og i andre perioder slet ikke fået lavet noget… Og hver gang jeg får ondt i ryggen igen siger jeg til mig selv, at nu skal jeg til at få trænet, få gjort noget, … det er da også træls at det bliver ved med at komme igen og igen.

Jeg kunne vælge at lave almindelige rygøvelser, men over tid, synes jeg at det er så kedeligt og så får jeg det ikke lavet. Når jeg laver Qigong, kombinerer jeg både min krop, hvor det f.eks. gør ondt i ryggen, med energiøvelser, der sætter cirkulationen i gang, og jeg hjælper mine tanker med at blive mere stille og positive overfor min krop og dens svagheder. Jeg oplever at det hjælper på kroppen, at ryggen bliver bedre og at jeg selv kan være med til at hjælpe mig selv. Det gør mig glad og tilfreds.

Det jeg mærker i kroppen, når jeg træner er:

  • At det prikker i arme og fingre og varme strømmer igennem kroppen på en god måde
  • At mine ben, arme og ryg bliver strakt mere ud, udspændt hvilket giver mere bevægelse
  • At jeg undervejs i øvelserne får en masse frisk ilt til mig, så jeg bliver mere frisk
  • At over tid bliver mine ben, arme og ryg bliver stærkere og mere udholdende, vedligeholdelse
  • At jeg øver mig i at mærke min krop og passe på den

Der findes mange forskellige retninger i Qigong, og specifikke øvelser der kan hjælpe på rygproblemer og andet, muskler, led. Det jeg træner styrker min krop, giver den smidighed og bevægelse, hjælper mig med at slippe mine tanker og giver mig ny frisk energi.

Det giver mig Livsenergi.

Træning og energi

En del af Qigong træningen, handler om energi. Det vil sige: Hvordan kan du lukke op for mere energi? Løfte din livsenergi? Tilføre kroppen mere cirkulation og energi? Hvordan kan du opnå større velvære?

Qigong er både en træning af den fysiske krop, en hjælp til at slippe tankerne og bringe fokus og nærvær ind i livet. Det er også en direkte træning af at sætte kroppens egen energi i gang, stimulere den og skrue op helbredet og livets energi. Qigong hjælper med at sætte fokus, sætte energien i gang, øge cirkulationen i kroppen og at stimulere til at skabe ny energi.

Helt konkret arbejdes der med at skabe god jordforbindelse – grounding, at centrere dig i dit center i kroppen, at sætte kroppens livsenergi i gang og at lukke op til Universets livgivende energi. Det gøres der gennem konkrete øvelser der er hurtige/ langsomme, stille og blide/udfordrende, alt sammen med fokus på af sætte kroppens energibaner – energi i gang.

Den piblen der kan mærkes i arme og hænder under en øvelse, er både et tegn på at kroppens cirkulation er sat i gang, men også at der er energi der arbejder i kroppen. Qigong benytter sig af kroppens meridianbaner, til at skabe flow, forløsning og påvirke til helbredelse.

Qigong

Qigong  Undervisning med MetteMO

Jeg begynder at undervise i Qigong til april på det nye Gro Center, her hos mig i Middelfart. Det glæder jeg mig til.

Jeg har besluttet, at lave undervisningen gratis i hele april måned, så har du mulighed for at komme og være med, prøve det af, være en del af et hold og Gro – uden at det koster penge.

Det bliver et hold:

Mandag kl.16.30 – 17.45

Onsdag kl.9.00 – 10.15

Læs mere om Qigong Flow undervisning ved MetteMO

⇒ Tilmelding Qigong Flow April 

Gro tilmelding

Holdet vil fortsætte i maj og juni, som et almindeligt hold. Der vil være hold fra 1. maj – 30.  juni – 9 undervisnings gange til 1000,-kr.

⇒ Tilmelding Qigong Flow maj-juni

Gro tilmelding
Gro Center Kalender

Kig

Kig i kalenderen og find hold og aktiviteter

Go to Top