Sædekorn – find dit

Forårets strøm
Sædekorn -find dit

Et Sædekorn

”Fred og alt er godt” siger Frans af Assisi og når jeg får en mail står der gerne i bunden af mailen en lille hilsen, noget om at have en god dag og passe på mig selv eller op med humøret… Når jeg starter min dag, starter jeg også med et par ord. Jeg sætter ord på min intention, på hvordan min tanke- følelse og dag skal være. Frans starter med de store ord, – jeg tænker måske bare om min dag vil være glad og let. Men på det store plan eller på det lille plan, så er det et sædekorn.

Da jeg hørte ordet første gang, studsede jeg, for jeg kunne slet ikke forstå det. Ordet kom fra en anden verden, en anden begrebsverden, end jeg kender til og er opvokset med. I ordbogen står der: ” at modne frø…” i forbindelse med landbrug. Jeg mødte det i Steiner verdenen. Det bliver brugt som ord, du f.eks. kan meditere på, fordybe dig i, for at lade det vokse i dig. Altså at lade noget modne, vokse og folde sig ud.

Hvor er det?

Sædekorn kan være i tankernes verden, i følelserne og i projekter og handlinger. Måske tænker vi ikke over hvor det kommer fra, eller hvad det er, der sætter det i gang. Frans gik og sagde til folk: ”Fred og alt er godt”.

Jeg startede min dag med at meditere, at arbejde med min intuition og kanalisering og ordet sædekorn dukkede op. Som en måde at arbejde på, at gøre mit virke, at dele inspirationer og at sende dagens ord ud på. Jeg læser om Frans og Clara fra Assisi i øjeblikket, derfra kommer Frans´udsagn.

Frans gik og sagde: ”Fred og alt er godt”. Måske var alt ikke godt, men lige i det nu, hvor han sender det afsted, så mærker han alt det gode i det andet menneske, han mærker hjertet og lyset og kærligheden, og sender personen fred og alt det gode. Han sender et sædekorn ud om fred og det gode. Og når du og jeg vælger, at fokusere på fred i os selv og verden og alt det gode, – så er det, det vi fylder os med, mærker og ser i verden.

Mit sædekorn i går

Foråret starter for mig, når mine planter i Orangeriet begynder at sætte knopper, roserne skyder med små skud og jeg sår mine tomatplanter. Jeg sår dem selv, samler frø ind fra tidligere år og i januar/februar sætter jeg dem i gang ca. 30-40 planter. Men denne proces fra at gå og længes efter gode tomater, til at forestille sig tomaterne, …så hele mundvandet løber, og til at tomaten er der – tager ½ år. Det starter med at tanken om tomater, smags fulde solmodne tomater på min tunge – at gå og se, dufte og høste dem, at se de vokser frem fra små frø – til små planter – tomater i ”alle” farver, bitte små perler, aflange og skæve former og store grønne stribede bøftomater. Gennem tiden – det halve år modnes mit frø og bliver til denne fantastiske tomat, fyldig, solmoden og frisk i smagen.

Men starter tomaterne ved handlingen at så frøene, tanken på frøene fordi jeg støder på dem i min skuffe eller fordi jeg spiser en dejlig tomat og så bliver mindet om det…

Et sædekorn er noget du gerne vil modne, sætte fokus på, forstørre, opleve eller have mere af. Jeg deler her min morgen oplevelse med meditationen, fordi det er svar på et spørgsmål, som jeg har sendt ud i universet. Noget med hvad det er jeg skal skrive på, – dele ud af…. Dette var svaret til mig.

Hvad vil du gerne modne i dig? Et ord, en tanke, en bevidstheds tilstand eller et projekt og en handling?

Er der noget du kunne sætte i gang i dag?

Er der et sædekorn, som du kan så i dag?

Frans siger:” Fred og alt er godt”  I dag må mit sædekorn være:  Fred i verden

Let go samtale

Bliver du nysgerrig på hvordan du kan bruge, øve og løfte dig og din hverdag, gennem arbejdet med din intention – så vil jeg gerne invitere dig til en gratis samtale. Så kan vi sammen finde ind til det, der kan løfte dig i livet. Du kan læse mere om Let go samtaler KliK Her

Du er velkommen til at kontakte mig på mette.mo@hotmail.com

Go to Top