Selv-kærlig og værdighed

Selvkærlighed - Hvordan kan du give dig selv kærlighed?

Når jeg revurderer og værdsætter mig selv

Selv-kærlighed og værdsættelse

I tider med forandring og udvikling – så oplever vi alle at blive udfordret og nogen ville måske endda sige at de bliver testet. Testet på personlige temaer og issue der på en eller anden måde bliver sat i gang så – hvordan kommer du igennem dette, hvordan klarer du dette, hvordan kommer du ud på den anden side af dette og hvordan bliver du trigget af dette. Når vi som mennesker har sat os nogle mål med at skulle eller ville nå noget, så sker der det, at der kan komme noget i vejen, at tingene kan udvikle sig på andre måder, at du slet ikke når det eller at du helt må opgive/udsætte noget. Og hvad er det mon for mål, som du har sat dig? Er det gode mål for dig? Og hvordan revurderer og behandler og snakker du til dig selv undervejs og bagefter?

At revurdere

At revurdere betyder for mig at se tingene fra et andet perspektiv, en anden vinkel, fra en helikopter og i den almindelige praksis betyder det at se på mig selv, min gøren og laden og min hverdag og i denne sammenhæng – MIG selv med andre øjne.

Jeg har i den sidste periode haft mange gøremål, mange projekter og glemt at lytte til hvad det egentligt er, som jeg gerne vil. Mine projekter er rigtigt fint kommet fremad, – lige indtil jeg for en kort stund blev lagt ned med et maveonde i nogle dage. Jeg er frisk og frejdig igen. Men det jeg revurderer og reflekterer over er: hvad var det lige der tog mig? Hvad var det lige for en stræben og hvad er bedst for mig?

– Du er velkommen til at stille dig selv de samme spørgsmål, for at arbejde med din egen proces i at stille reflekterende spørgsmål over livet og hverdagen 😊

Selv-kærlighed og Værdsættelse 

Værdsættelse og selv-kærlighed er to meget vigtige værdier i livet, for som menneske indeni at have en oplevelse af at livet er godt, at du er glad dybt inde i dig selv, dit virke, det der fylder dit liv, – hele din eksistens. Hvor meget og hvordan vil du arbejde? Vil du knokle, udvikle eller være i ro i dit arbejdsliv? Holder du pauser i løbet af din dag? – Værdsætter du dine pauser? -Værdsætter du aktivitet eller stille stunder mest?

Jo mere vi bliver opmærksomme på vores projekter, vores måde at arbejde, ordne livet på, jo mere kan vi reflektere og revurdere – hvad er det jeg gerne vil – og ikke vil.

Og hvordan er det så, at jeg kan give mig selv selv-kærlighed. Når jeg er opmærksom på mine mål og valg og prioriteter, så kan jeg også blive opmærksom på, hvad der er værdifuldt for mig. Hvad det er som jeg sætter af høj værdi. Igennem det værdifulde kan jeg være med til at give mig selv noget godt. Det er den ene måde, den anden er at jeg bevidst kan flytte min opmærksomhed til: Hvordan kan jeg være selv-kærlig. Det betyder i praksis: Hvordan kan jeg gøre noget for mig selv, der giver mig selv noget godt, gør mig glad, gør mig let, får mig til at grine, noget jeg synes er sjovt, noget der giver mig lyst til at stå op en mørk regnfuld vinter morgen, noget der får mig til at fortsætte og fortsætte, noget der gør at jeg kan mærke at jeg er levende som menneske. Noget der bringer mig i forbindelse med følelsen indeni hjertet af kærlighed. Det kan være at sanse og mærke en oplevelse som skaber en følelse indeni eller en aktivitet. Det kan være alene eller sammen med andre.

-Så hvordan kan du være selv-kærlig?

Når vi værdsætter os selv og giver os selv kærlighed, – så er det at vi fylder vores beholder op, – vi fylder os selv op. Så lige nu værdsætter jeg det stille og rolige tempo og stilheden, som jeg er i.

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan MetteMO kan hjælpe dig i dit liv. Kontakt MetteMO på mette.mo@hotmail.com og glæd dig til en dejlig samtale.

Hvad værdsætter du lige nu?

D – Vitamin forgiftning og Spædbarnsterapi

Kan det hjælpe et barn med D-Vitamin forgiftning at modtage Spædbarnsterapi?  JA Men kan det så hjælpe et barn der er ramt af sygdom at modtage Spædbarnsterapi?  JA Kan det hjælpe både barn, forældre og hele familien i deres hverdag, at modtage Spædbarnsterapi?   Svaret er JA D-Vitamin forgiftning I sommeren 2016 blev flere end

Læs indlæg »
Go to Top