Trigget af livet

Trigget af livet

Trigget af livet

At blive trigget af livet – JA, det oplever vi alle. Det er, når der er noget der rammer dig, plager dig og er som en forhindring på din vej. For nogle mennesker er det ikke noget de beskæftiger sig med, tager sig af eller mærker særligt meget, for andre kan det være meget generende og have store konsekvenser for resten af livet. Det er forskelligt hvordan og hvor meget vi bliver ramt af triggere i livet.

Trigger, engelsk, er aftrækkeren på en pistol. En udløser – af en potentiel eksplosionen. Den kan blive udløst af tanker, oplevelser, dufte, sansninger, billeder og lyde. Det kan være dig selv der kommer til at trigge dig, der hvor du er eller gennem de mennesker, som du er sammen med. Det kan give kropslige fornemmelser og reaktioner, kraftige følelsesmæssige reaktioner – påvirkning af de følelsesmæssige lag i dig og det kan give et væld af tanker. En trigger reagerer ikke rationelt eller på tankeplan og er dermed ikke til at styre, den reagerer på dybe instinktive lag, gennem vores reptil/krybdyr hjerne. Den reagerer pr. instinkt og udløses ofte på et split sekund af en sansning, før du når selv i det bevidst at blive klar over hvad der sker, så er du blevet trigget, så er du blevet ramt.

Ganske almindelige følelser som vrede, jalousi, at blive irriteret eller frustreret – kan være udløst af en trigger.

At blive trigget

Det ligger dybt i os alle – vi bliver alle trigget indimellem

Hvor dybt det så ligger – er noget vi alle kan blive forundrede over. Når jeg arbejder med mig selv og mine egne temaer eller med mine klienter, oplever jeg, at disse temaer ligger dybt i det ubevidste. Det vil sige, at det ligger i lag indeni os, men at det er muligt at kalde frem, for at forløse og give slip på.

At blive trigget:

  • At blive trigget er, når der er noget du bliver ramt af, noget der påvirker dig, noget der går ind i dit system.
  • Det kan være noget du er bevidst eller ofte total ubevidst om og uforberedt omkring
  • At blive trigget af en oplevelse – på en hændelse i fortiden
  • Rummer en hændelse og oplagret / fastlåst energ

Fastlåst energi

For når noget bliver trigget – så bygger det på den grundtese: at når mennesker bliver udsat for/oplever store ting i livet – hændelser som de ikke kan kapere, forstå eller klare følelses mæssigt – så lukker vi af, for at ”kunne klare det/ overleve”. Vi lukker vores følelser ned, for at kunne bære situationen. De følelser der er i oplevelsen/ hændelsen, lukker vi ned og de sætter sig fast i kroppen, de låser sig fast. Fastlåst energi. Denne fastlåste energi – glemmer vi alt om og lever videre og overlever. Men – det er der vi senere i livet kan blive trigget. Det at der lige pludselig er noget, som rammer os, og som vi ikke kan styre. Det trigger – og aktiverer vores følelser og er vi ikke bevidste om det, på forkant med det, – kan det være disse stærke følelser der får lov til at styre os og vores liv.

Ofte er det også sådan, at hvis du har en trigger på f.eks. at føle dig ensom, – så vil du ofte i sammenhæng med andre mennesker, på uddannelse /arbejde eller blandt venner/familie let komme til at føle dig udenfor og alene. Ikke fordi at de gør det, eller har den hensigt, men fordi det er det du ser og lægger mærke til og som trigger dig.

Almindelige temaer i livet:

Vi har alle temaer, der kører i vores indre, som er bygget op af hvilket hjem vi er opvokset i og hvad vi kommer af, som vi kan blive trigget af. Temaer om at være den gode, den ordentlige, den søde – så vi ikke bliver afvist og så vi er gode nok. Temaer af at være venlige og sige ja til opgaver og andre mennesker for ikke at blive afvist og alene – selvom det måske går over din grænse. Temaer om at være med i gruppe, at være ligesom de andre og ikke skille os ud – for at undgå at være alene/ensom. Tema at være bange og urolig – angst og frygt for, hvad der kan ske og vil ske eller hvis jeg nu er særlig omhyggelig eller venlig, – så er alt godt.

Alle disse temaer er for det meste slet, slet ikke bevidste, fordi vi bare går tingene som vi plejer, men når vi så stopper op og kigger på os selv eller bliver udfordret med noget nyt/i nye omgivelser, så er der lige et tema der bliver sat i gang. – og her kan vi blive trigget.

Terapeutiske samtaler:

Når vi arbejder i samtalerne – i terapien afdækker vi historien – hvor kender du dette her fra, hvor har du oplevet dette her før – OG her er det muligt at få åbnet op for din historie og temaer og kigge på dem og finde nye sammenhænge. Derefter kigger vi på dem, på det igennem det ubevidste følelsesmæssige lag – gennem kroppens sansninger – mere indvendig igennem dig. Og så bliver det til en kæde af oplevelser og hændelser indeni, der alle har noget at gøre med den nuværende hændelse i nutiden. Vi bevæger os fra nutiden, til fortiden, til ungdom og til tidlig barndom og til din familie – forældre og forfædre. Måske har de også oplevet noget af det samme som dig, måske har de gennemlevet – slæbt på det samme tema? – Dette undersøger vi sammen, for at forløse dem og dig, så du ikke mere skal blive trigget af temaet.

Tidligere liv

I tidligere liv kan der også ligge oplevelser og svære hændelser, der fortsat kan ”stå i vejen for dig” – eller ”spænde ben for dig”. Oplevelser der fortsat indeholder temaet og som du kan blive trigget af. Gennem en nænsom og sikker guidning – er det muligt at få fat på, heale og forløse disse temaer og traumer. Jeg inviterer englene til at være med på denne rejse, deres kærlige og blide energi er dejlige at rejse sammen med og de er gode hjælpere på vejen.

Her kommer et par eksempler fra terapierne:

  Han oplevede sammen med venner og familie, at de andre snakkede udenom ham, ikke inviterede ham ind eller med. Det var den historie, som han fortalte mig og han kom til at føle sig mere og mere forkert og hver gang han så andre mennesker tale sammen, så var han sikker på, at det var ham, som de talte om – at han var forkert. I terapien, fandt vi ud af at han var blevet drillet som barn og at der ikke havde været en far eller mor til at hjælpe ham. Vi fandt også ud af at, han i tidligere liv havde en oplevelse af at være udstødt af landsbyen og at de andre undgik og vendte ham ryggen og talte grimt om ham.

Hun oplevede, at det blev ved med at kildre i halsen og hver gang hun skulle gøre noget, sige noget i en forsamling, stå frem eller snakke med chefen, så blev hun helt tør i halsen, rømmede sig eller fik ondt i halsen. Og når folk sagde, at hun bare skulle sige og gøre det…. – så kunne hun næste ikke og følte sig helt lammet i forhold til at stå frem og sige noget. – Det triggede hende. Hun fandt ud af, at hun i tidligere liv, havde overværet hængning af flere veninder, der var blevet anklaget for at være hekse. Så hvis hun ikke bukkede nakken og tav, så ville hun blive hængt som dem.

at føle sig forladt er ofte et tema, der kommer frem. Forladt af sine forældre, kæresten, børnene eller at miste sit job. Når vi så arbejder os ned igennem lagene, støder vi ofte på flere liv, hvor forladtheden har rådet, fyldt meget og der er meget sorg. Triggeren nu er den aktuelle forladt af f.eks. fællesskabet, men dybt dybt nede kan der være et hittebarn anbragt på en trappe i Paris, som er den udslags givende – triggeren.

♥ – Og ja, så samler vi den op, giver den omsorg og kærlighed og forløser triggeren, opløser den fastlåste energi og samler personen energimæssigt. Og gevinsten er, at det er muligt at samle nedlukkede ressourcer, kraft og styrkesider op og integrere dem i livet nu.

Din fremtid

Når jeg arbejder med mennesker i samtale, arbejder vi os gennem lagene, afdækker det der ligger i historien, ned gennem lagende, ned i sansningerne, traumer og ned gennem generationer for at finde ind til første gang, at du har oplevet dette tema, – denne energi denne følelse, der hvor det er blevet låst fast i dig. Ved hjælp af forskellig slags terapeutiske metoder og healing kan jeg hjælpe dig med at slippe, løsne og sætte dig fri af tema og triggere, så du kan give slip på det der trigger dig, kan komme til at leve et mere afbalanceret liv med mere plads til glæde, lethed frem for frustration, ked af det og en oplevelse af ikke at lykkedes og ikke at kunne slippe af med det. Oplevelserne vil stadigvæk være der, men når energien er forløst, – så har du sluppet triggeren.  Tillykke.

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan MetteMO kan hjælpe dig i dit liv. Kontakt MetteMO på mette.mo@hotmail.com og glæd dig til en dejlig samtale.

Go to Top