Udvikling & Forandring

Udvikling & Forandring

Udvikling & Forandring

Udvikling

Udvikling er, når der sker noget nyt, noget nyt folder sig ud, som et frø der spirer frem, en baby der bliver til et lille og senere større barn og til sidst ung – så voksen og når en gærdej vokser- når gæren udvikler sig. I selve ordet udvikling, er der ikke nogen negativ eller positiv ladning. Det fortæller om, at der sker noget, – en bevægelse, noget dynamisk.

Ordet udvikling hører jeg ofte i forhold til at noget skal folde sig ud, projekter skal udvikle sig, et barn udvikler sig, en forretning udvikler sig, et menneske udvikler sig gennem livet, et musik stykke udvikler sig.

Forandring   

Forandring fortæller om, at der sker noget nyt, at vi kommer fra noget og på vej hen til noget andet. Implicit kan der også for nogen ligge det i ordet, at vi går fra noget vi ikke ønsker til noget vi gerne vil, vi sætter en forandring i gang.

Mestring – at kapere livet

Men det der faktisk er afgørende i forhold til udvikling og forandring er, hvordan du kaperer det, hvordan du mestrer det. Der findes mennesker, som har oplevet forfærdelige krigs oplevelser, som ikke har taget det til sig og ikke er blevet traumatiseret. De har evnet, at holde fast i sig selv, holdt deres fokus og deres gode humør, de har søgt mening med livet og de fleste har haft nære kærlige relationer til andre mennesker, så de ikke har stået alene. Der har været nogen at dele med og som har troet på dem.

Hvis du bliver udfordret, når der er forandringer og udvikling, – så kan det skyldes, at du i din rygsæk bærer på gamle oplevelser, hvor der har været store udfordringer, kriser og kaos, – så denne udfordring/udvikling der er lige nu, bliver trigget af det gamle.

-Der er mennesker der glæder sig til noget nyt f.eks ny bolig eller nyt job, men som bliver udfordret fordi de har noget gammelt med sig i rygsækken. Så selv om det nye er det helt rigtige – så rammer de ind i noget gammelt.

Frygt 

Uro og frygt mærker vi alle igennem livet. Tankerne der kører rundt, hvad skal der nu ske og og.

Her er en lille opmærksom og reflektions øvelse: – for hvad er det du oplever og hvordan kan du også kigge på det.

Oplever du frygtsomme tanker lige nu? – er der noget som fylder dig, og som måske bliver ved med at komme tilbage?

Spørg dig selv: Hvad siger de til dig? Hvad er det værste de kan sige? Hvad er det værste ved det?

Og måske kommer du langt og dybt ned…. så træk lige vejret, for lige nu er vi inde og kigge på det svære.  Tag 3 dybe vejrtrækninger og give slip igen.

Gad vide hvor de tanker kommer fra? Hvad gør de ved dig? Hvor meget mon de påvirker dig lige nu i livet?

-og kender du det fra tidligere eller andre situationer?

Ofte er det sådan, at du måske har oplevet det før – det samme eller noget lignende og så trigger det noget gammelt i dig igen. Så er det som om at blive ringet op på frygten, uroen eller det der ikke er, som det plejer at være. Træk lige vejret, ryst lige kroppen og giv slip.

Hjælp til frygten

En måde at arbejde med tanker på, bekymrede tanker på, uro og frygt er at lave TFT. Det er en tappe (banke let) teknik, hvor du selv går ind og tapper på din egen krop, for at få ubehaget væk. Lars Mygind – find ham på You Tube kanal, – har lavet flere fine anvisninger til at få ubehaget væk – at give slip på frygt. Det er lette, ligetil øvelser, som vi alle kan lave og de er Meget virkningsfulde. Jeg bruger dem selv og arbejder med mine klienter med det.

Lars Mygind : Coronavirus : https://www.youtube.com/watch?v=XwHrgNs3FVk

God fornøjelse 😊

(vidoen er lavet tidligt i Corona virus forløbet…, men Lars viser hvad du kan gøre med dit ubehag, uro og frygt fra 3.20 minutter inde i videoen)

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan MetteMO kan hjælpe dig i dit liv. Kontakt MetteMO på mette.mo@hotmail.com og glæd dig til en dejlig samtale.

Go to Top