Unike dig – Hvordan Ida foldede sig ud i sublim madkunst sang

Unike dig

Hvordan kan du udtrykke det, der er dig?Er du god til at folde den Uniqe dig ud, eller synes du selv, at du hurtig bliver for meget? Eller at det du kan, ikke er noget særligt… Engang havde jeg en nabo, som jeg blev så fascineret af: hun var meget glad for mad. For mig var mad, bare med og noget der ofte skulle overstås, men for hende, var det noget særligt. På hendes natbord lå der hverken romaner eller krimier, men kogebøger. Jeg synes, at det var mærkeligt og særligt, og jeg tror heller ikke, at der var én køkkenting, som hun ikke havde.♥ Forleden mødtes vi med nogle venner, spiste sammen og der fortalte manden mig, at hans store passion var at lave mad, og . . . han havde en særlig sans, et særligt GEN for maden. Og han har ret. Der findes mennesker, der har en særlig evne, en speciel sansning, der kan noget særligt med mad.♥ Min mormor, synes jeg, var noget særligt. Hun lavede jo alting selv i min barndom, bagte rygbrød, saltede sild, kogte tunge, bagte og lavede medaljer og så lærte hun mig at lave mørbrad i fad. Jeg mindes forsat hvordan hun stod i køkkenet, smagt lidt på sovsen, dryssede lidt paprika over og til sidst med blød hånd, hældte fløde hen over retten, inden hun satte den i ovnen på det gule store komfur i det lille køkken på Samsø.

Invitation til en sang: Ida´s mad – sublim madkunstJeg har været så heldig at møde Ida, der lavede Guddommelig mad.Hende har jeg skrevet en sang til: Ida´s mad – sublim madkunstIdas mad – sublim madkunst© tekst og musik MetteMO 2402 1.Gæstebud hos Ida i huset så rart.Duften af kager med fløde.Tungen er syltet, familien snart på vej, hun glæder sig. 2.Jeg kender kun én, der kan dække et bord,blomster og stager der stråler.Glassene lyser i skæret så grønt, i den fine stue. 3.Hun går i drømme, i kogebogen ind,Sætter menu´er for fester.Smage og farver, de foldes ud på ny, fransk inspiration. Omkvæd:                                                                              Smagen af sødme, kommer til mig.Trænger ind i kroppen, gir´ næring til liv. 4.Kunsten at skabe et måltid, så rigt,sanseligt, særlig, forførende friskt.Men når jeg roser, så gemmer hun sig lidt, det er jo bare mad. 5.Hun kunne åbne en lille fransk café ,Dække bord til prinser og prinsesser.Men nejHun vælger blot sit stille enkle liv,der tryller hun med mad.Omkvæd:Smagen af sødme, kommer til mig.Trænger ind i kroppen, gir´ næring til liv.

 ♥  – Og har du lyst til at høre den med sang og musik på, så må du komme næste gang, jeg holder koncert her)  

–  Måske du selv kender mennesker, der laver mad, eller andet, som de er fantastisk gode til, sublime og dejlige mennesker?Du kender måske også til det, ikke at tænke det som noget særligt, en særlig evne, en kvalitet, … – at du kan noget, … – at du er Uniqe?Kunne du tænke dig, at få fat på, arbejde med og udfolde din Unike side af dig?– Så er du velkommen til, at henvende dig til mig.Jeg vil gerne vejlede, coache og hjælpe og løfte dig til at få fat i dig.Du er velkommen 🙂

Go to Top