Stilhed – når du siger ja til stilhed i dit liv

Selvforkælelse Retreat

Stilhed

Det stille, det rolige, det milde.

Når der er dejligt stille i dig og omkring dig.

I stilhed kan du finde ro og fred og her kan du få en særlig kontakt med dig selv i stilheden. Men stilhed kan også give uro, ubehag og en oplevelse af at føle sig alene. Det afhænger alt sammen af, hvordan du oplever stilheden.

Hvordan har du det med stilheden?

Hvordan er det for dig?

Dukker der en masse tanker, gøremål eller forestillinger op?

Eller er der Ro og Stilhed?

Tanker og stilhed

For de fleste mennesker kører der rigtig mange tanker gennem hovedet. Der er mange 60 – 70.000 pr. dag og de 90 % er gentagelser fra i går. Ofte når vi tænker kommer der en kommenterende indre stemme med, der også sætter en label på. Det er godt, det er skidt, det kunne du have gjort bedre, det skal du huske… og en dømmende stemme på dig selv. Den indre dommer, og han/hun er ikke altid venlig. Han er ofte krævende, kritiserende og dømmende, fremfor at han løfter, understøtter og hjælper dig. Han har ofte mange gøremål til dig, som du skal have gjort.

Walking meditation

Der er en særlig blidhed, en ro og fred i stilheden. Når jeg går en Walking meditation med fokus på stilheden, så oplever jeg en særlig sansning, fornemmelse og energi. Den er blid, fin og det er som om, at alt står stille. I dag gik jeg en Walking meditation i spiralen i haven. Walking meditation fungerer som en langsom gåtur i slowmotion, i ro i kroppen og med fokus på at mærke vandringen. Jeg startede med hovedet fyldt af tanker og projekter. Så i de langsomme vejrtrækninger der samarbejder med walking meditation, så gav jeg slip på hver en tanke i hver en udånding og flyttede mit fokus på der hvor jeg var lige nu, – på stilheden i min gående meditation. Stilheden i haven, i mit hoved og i kroppen. Skridt for skridt bygges stilheden op og kroppen og tankerne giver mere slip og den dejlige fine fornemmelse af stilhed kommer til mig og breder sig i min krop.

Når du laver meditation og mindfulness, altså bevidst arbejde med din tanker, så har du en mulighed for at kalde din egen gode stilhed og ro frem. Så er det muligt, at sætte dommeren på pause. Her har du mulighed for at blive næret, i roen og den gode stilhed.

Din praksis

Så lav en Walking meditation, snup en lydfil med mindfulness, træk vejret roligt, dyrk yoga… Når du dyrker meditation og mindfulness kan du finde ro i din vejrtrækning, mulighed for at mærke og sanse din krop og det kan være med til at reducere stres. Når roen kommer kan du reflektere over, hvad du fylder dine tanker med og hvor de tager dig hen. Det vigtigste er at du gør noget, der er godt for dig selv og som kan bringe dig stilhed.

I min nye e-bog: Lande i livet kan du finde et kapitel der handler om stilhed. Det er en guidning til dig omkring stilhed, med både tekst, billeder, akvarel billede og en mindfulness guidning til dig i at få fat på dig.

Go to Top