de 7 kvaliteter i Mindfulness

De 7 kvaliteter i Mindfulness

Accept   ∞   Begyndersind   ∞   ikke dømmende

ikke stræben   ∞   tillid   ∞   tålmodighed  ∞  give slip

 

 

De 7 kvaliteter:

De 7 kvaliteter i Mindfulness praksis ses som en hjælp og et værktøj. Det betyder, at du hver gang du laver Mindfulness, har mulighed for at hjælpe dig selv og opleve mere tilfredshed, glæde, mod, tålmod i forhold til at dyrke praksis Mindfulness. De kommer oprindeligt fra den buddhistiske tradition, – som kvaliteter der kan forøge din kvalitet i livet.

Accept – at acceptere at lige nu er min situation sådan her – jeg er f.eks ramt, – at lige nu er jeg ramt og at det er sådan og når du så sender accepten ind over, sanser accepten, føler og mærker følelsen i dig, så er det som om det hele letter lidt, det ramte indeni dig letter.

Begyndersind – at nogen gange så ville det være så rart hvis du kunne kigge på dig selv med nye øjne, med det lille barns øjne, med begyndersindet, – som om at det her var første gang, første gang du er i gang med Mindfulness og selvom der kommer en masse tanker og selvom – så begynder du bare igen og igen med at rette opmærksomheden på vejrtrækningen eller kroppen.

Ikke Dømme – at du indimellem synes at det kan være svært at lære noget nyt, men at du øver dig, at du gør dit bedste. Og at du øver dig i ikke at dømme dig selv med det sammen, nærmest inden du er kommet i gang, inden du har lært dette her.

Ikke stræbe – at du øver dig i IKKE at sætte et konkret mål op for at du i dag skal nå så og så meget i din Mindfulness praksis, – men egentlig bare være lige nu og øve dig

Tillid – at have tillid til at det hele – også dette her nye med Mindfulness nok skal gå

Tålmodighed – at du lige nu er ved at lære noget nyt og at have tålmodighed med din egen læring, med dig selv

At give slip – at lade være med at skulle, ville, gøre en helt masse – og på den rigtige måde – men give slip i dette

Mindfulness i livet

Mindfulness i livet

Praksis med de 7 kvaliteter:

Måden at bruge de 7 kvaliteter kan være at du finder og vælger dit ord/begreb. Derpå finder du følelsen frem i dig og ligesom sender denne følelse af accept, tillid eller tålmodighed, hen over/ ind over dig selv og sidde bare stille og tager den til dig. Ind, ind i dig og lade dig fylde op af accept eller …

Det kan være en ide at arbejde med en´ kvalitet af gangen i nogle dage og når du så synes at det er nok – det er fint, så finder du en ny at arbejde med.

Gevinsten -…. Så hvad får du ud af det:

Gevinsten er at opleve verden mere intens, – endnu mere fantastisk, farverig og sansende. Jeg kan mærke, at det giver så meget mere glæde i mig selv og mit møde med – mit liv i verden.

Go to Top