Hun sagde: ” jeg kan ikke male”. Hvordan kreative processer kan skabe inspirerende billedudtryk

Ja tak til guide fra MetteMO

Hun sagde: ” jeg kan ikke male”   Hvordan kreative processer kan skabe inspirerende billed udtryk

.

Udfold dit Potentiale : kursus hvor der skabes mulighed for gennem kreative processer, at billeder og udtryk vokser frem med de mest farver, streger, symboler og værdifuldt indhold – for dig

.

Hvad er kreative processer?  Hvad er kreativitet?

Begrebet kreativitet dækker over flere lag.

  1. Tankeprocesser: Er når vi tænker på en anden måde, får fat på noget andet, dykker ind i drømmenes eller fantasiens lag. Vi åbner os for nye muligheder, nye veje, nye måder at anskue tingene og en situation på.
  2. Kreativt udtryk som en tegning, en streg, en collage, et maleri, – et billedmæssigt udtryk i forskelligt materiale.
  3. Kreativt udtryk i strikke arbejde – hæklede ting, træarbejde … mere håndværks præget udtryk

Hvad er det at udtrykke sig:

Når vi går ind i kreative udtryk og tegner og maler, så handler det ofte om, at komme frem med tanker, følelser, ideer. At give udtryk for noget, som er vigtigt for dig. At fortælle en historie, at fortælle om en oplevelse eller at dele en følelse.

Måden vi vil arbejde med det på vil være ”at gå ind” i f.eks. en oplevelse ved hjælp af en guidet meditation. Jeg vil guide og det vil være at mærke oplevelsen, mærke følelserne, blive opmærksom på tankerne og derfra lade sindet, fornemmelserne og sanserne om at arbejde videre selv. Det giver mulighed for, at nye ideér opstår, farver kommer frem, former og symboler dukker op.

På kurset vil der undervejs være forskellige måder, at arbejde med det kreative felt på. Det vil være at snuse til blyanten, farvekridtet og den flydende maling samt natur collager, opstillinger og måske at mixe flere af materialerne. – Det vigtigste og fokus vil være, at du får mulighed for at give udtryk for dine oplevelser, følelser og tanker og den du er – fremfor en bestemt form eller et udtryk.

Og nogen gange, når vi åbner op for det kreative, – så giver det dig mulighed for, at få fat i barnet indeni dig, din teenager, den unge i dig, der måske også gerne vil male, tegne og fortælle om livet og dine gaver. Men det vigtigste er, at gennem kreative processer – kan du få fat i en ny og anden del af dig, dine egne ressourcer og gaver.

Jeg vil gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan MetteMO kan hjælpe dig i dit liv. Kontakt MetteMO på mette.mo@hotmail.com og glæd dig til en dejlig samtale.

I am the Ligth

Hvad er det kreative for mig?

Jeg har gennem flere perioder af mit liv tegnet og malet meget. Jeg har gået på kurser, tegneskoler, er uddannet i billedkunst fra Lærerseminariet, lavet bogillustrationer, kreative projekter og udstillet mine billeder. Og indimellem så ligger det stille og holder pause. Men i efteråret 2018, så blev jeg ved med at se et kort for mig. Et kort med et akvarelbillede, som jeg selv havde malet. Og det blev ved med at dukke op. Til sidst spurgte jeg en vejleder: Hvad er det? Hvad betyder det? Er det sådan, at jeg skal til at male igen? Der havde været en meget lang pause. Og svaret var JA. Så jeg gik i gang med at male akvarelbilleder. Og det blev til 11 malerier, hvor jeg samtidig arbejdede med energi, healing og kanaliserede ord. Disse billeder – er nu blevet til kort – og til en workshop – I´m the Light, som jeg holder indimellem.

Men det jeg ville fortælle er: at jeg ikke vidste hvad det skulle være, ikke vidste, hvor det ville føre hen eller hvad det skulle bruges til. Det kreative og legende dukkede op og jeg fulgte denne indskydelse, ide og lyst til at male.

Og nu er det kreative så dukket op igen, på dette kursus. Det kreative udtryk, som en måde at komme frem på, en måde at åbne for sanser, oplevelser, tanker og følelser på. En måde at komme i kontakt med dig selv på.

Go to Top