Mindfulness i livet – hvad kan en praksis betyde for dig og dit liv?

.

Mindfulness er en metode til at opnå nærvær i øjeblikket, nu, ro & fred. Det kan være at give slip på alle tankerne, lade sig flyde med i livet, eller at stoppe op og mærke sig selv og sin egen krop. Det kan være fokus på åndedrættet, tankerne eller kroppen. Det kan være siddende, liggende, blid og stille yoga eller en gående meditation. Der er mange måder at gøre det på.

Let go - lad livet være lettere

Mindfulness

– er nuet lige nu, NU – bare lige nu.

Det er en given slip på tanker, forestillinger og projekter.

Et bevidst given slip, en bevidst handling og så er det nærvær.

Det er stille.

Det er ro.

Det er fred.

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness kan også være en måde at være i verden på. Denne stille bevidste opmærksomhed, rolige nærvær, – som vi indimellem som mennesker oplever at vi giver andre eller at vi modtager fra andre. Det er at være Mindful. Den måde du spiser på, går på, arbejder på, – og er sammen med andre mennesker på kan være Mindful.

Når jeg møder et barn eller en voksen Mindful, så oplever jeg, at de kan mærke at jeg ser dem, hør dem og møder dem. Deres lys bliver tændt og vokser. Nogen gang kigger barnet med undren på mig, – for de er måske ikke vant til at blive mødt på denne måde.

Når jeg spiser kan det være min måde at give mig god ro til at tygge maden, smage på maden, værdsætte maden og i det hele taget have god tid og ro omkring mit måltid. Det er godt for min mave i fordøjelsen, at det jeg har spist og det er godt for hele mig. Der er stor forskel om maden indtages stående – på vej ud af døren en klap sammen rugbrød eller jeg sidder i ro.

Det kan også være en måde at stoppe op i hverdagen på. Det at stoppe op, lige midt i gøremål, at begynde bevidst at trække vejret og lige mærke hvordan er det her for mig? – Hvordan har min krop det lige nu? Når jeg stopper op i hverdagen giver det ro og eftertanke og nærvær i det jeg er i lige nu. Og når jeg mærker at nu har jeg travlt og jeg er i gang med at skynde mig, – så skynder jeg mig langsomt, jeg trækker vejret langsomt, fokuserer på det jeg skal have ordnet og så går det hele lettere og hurtigere, samtidig med at jeg er i ro og ikke bliver stresset.

Ro - den lille guide

Mindfulness kan bruges i mange sammenhænge, det vigtigste er at gøre det, at få det gjort, at få lavet din praksis, for så er det at det virker. Det indvirker på din fysiske krop og på dit velvære. Det kan hjælpe dig med stress, nedtrykthed, tankmylder. Det kan give dig en bedre søvn, sænke dit måske forhøjede blodtryk og hjælpe en smertekrop. – OG det der sker, ske af sig selv, undervejs i din praksis af Mindfulness.

God fornøjelse lige nu i dit nu

Glæden i livet – hvad giver dig glæde?

Glæden i livet, i hver et øjeblik Lad glæden løfte dig op           Fylde dig                     Væren i livet i glæde       ⊕ Er glæden indeni? Er den udenpå? Eller er det en grundlæggende oplevelse og følelse indeni dig? ⊕

Læs indlæg »
Go to Top