Rejsen til Norden

Rejsen til Norden

Rejsen til Norden – at tage gamle sjæls dele til mig og blive beriget

Jeg var på et kursus i København og som afslutning på weekendens undervisning, lavede underviseren en kanalisering. Jeg stillede et ganske uskyldigt spørgsmål, men inden jeg havde set mig om var ”kanalen” gået i gang…:

Han startede med at spørge om, hvad jeg dog laver her oppe nordpå? I Danmark? Hvorpå han fortæller mig, at jeg egentlig hører til i Frankrig… Og ja, jeg har altid følt mig tiltrukket af Frankrig og har tilbragt mange ferier der… Men her blev jeg godt nok overrumplet!

Jeg har igennem tidens løb arbejdet en del med tidligere inkarnationer og min sjæls vej, og kanalen sagde at når dette her dukker op, så er det nok fordi, at det er tiden til at det skal åbnes, noget nyt vil åbnes og at jeg kan/skal bruge det til noget. Han fortæller mig, nogle få ting mere, steder og ord, – han kalder det antydninger, og så er det ellers op til mig selv at finde ud af hvordan det hele hænger sammen…

Han nævner Maria Magdalenas landgang i Sydfrankrig, et gammelt fransk kongerige Merovingerne,  Kelterne og Bornholm. Samtalen afsluttes med at jeg spørger til Bornholm, Øland og Gotland og om der mon er en sammenhæng med, at jeg har planlagt en sommerferietur dertil? Og svaret er Ja.

Da jeg kommer hjem er jeg først lidt forvirret. Jeg går jeg lidt og summer på denne oplevelse. Hvad er det? Hvordan hænger det sammen? Og hvad skal jeg mon bruge det til? Jeg vælger, efter et par dage at gå ind i en meditation for at se om jeg selv kan få noget mere at vide, om der er noget som vil åbne sig, om jeg måske kan få nogle svar.

Så dukker han op, en ung franskmand, rank, står han i stævnen på et stort træskib. Det kommer sydfra i Frankrig og med retning nord langs kysten. Han forsvinder.

Han dukker op igen, idet jeg bliver ved med at spørge ham:

”Hvad laver jeg her i Norden? Hvad er det, som jeg skal her? Hvorfor? ”

Han er på Gotland, er velklædt, rig, stolt og rank står han i fine klæder, med et stort bælte med et sværd. Han kigger på mig, tager hånden ned på sit sværd og siger: ” Jeg har sværdet, – du har ordet.”

Det gør et dybt indtryk på mig, det han siger til mig. Han er blevet en rig handlende købmand, der har slået sig ned på Gotland og har kisten fuld af guld.

Min opgave i dag er at dele ud af og at sprede ordet. Det levende ord. At sprede viden og vision om livet og hvordan det kan være… Min første uddannelse er folkeskolelærer, at oplyse og oplive. Det giver meget god mening for mig, i forhold til at jeg i dag fortsat underviser, elsker at undervise og har flere undervisnings projekter for fremtiden.

 

Klik på billedet, – så kan du se billeder og ord fra Rejsen til Norden

Rejsen til Norden

Sommerferien til Øland

Min mand og jeg pakker bilen og tager afsted i sommeren 2022. Og du kan spørge mig om hvilken vej vi rejste og hvorfor,- og der var ingen planer, ingen bookede overnatninger eller aftaler. Vi rejste fra dag til dag og stederne dukkede op undervejs på vores tur. Rejsen sluttede ved den øst svenske Skærgårdskyst ved tæt på Västervig, der ligger lidt syd for Stockholm en uge senere.

Det var en uge, hvor jeg hver dag arbejde i meditation, tuning ind og kanalisering, i ”møder” med den unge franskmand. Han dukkede op i kanalisering, i syn og sansninger. Han blev meget levende. Dette var ligesom at pakke en pakke op, bid for bid og hver dag glæde sig til, tænk … Hvad dukker der mon op i dag? Hvad sker der nu? Hvor er han på vej hen? Hvad er det, som han har til mig? Hvad er det, som han gerne vil give mig?

Den franske historie

Der var et kongerige i Frankrig, Merovingerne, fra år ca. 350 – 700 der blev samlet under én konge. Riget blev delt ved hans død til hans 3 sønner, samt at familien politisk og magt mæssigt over tid blev en marionet i Frankrig. Den unge franskmand, som jeg ”møder”, er en sønne sønne søn af en af kongerne. Han levede der, men var ikke tilfreds med det. Han så ikke de store fremtidsmuligheder for sig selv, ved at blive der. Han besluttede sig derfor til at rejse, sejle ud og opdage verden. De ville sejle nordpå, hvor der var en masse handel.

De sejler med et rigt udstyret skib og velbevæbnede mænd. De sejlr op langs Frankrigs, Holland og Belgiens kyst, ind over det sydlige Danmark/nordlige Tyskland hvor skibet bliver trukket af okser, hvorpå de kommer ud ved Hedeby og området med de senere tyske Hansestader. Der begynder handlen så småt og rejsen.

De sejler nordpå og lander på Bornholm, hvor de er så heldige at få handlet sig til noget friskt lammekød. Lammekødet blev stegt over bål, – og røgen fra bålet, duften af stegt lam træder meget tydeligt frem for mig.

De sejler videre nordpå og går i land vest for Karlskrona på den svenske kyst. Her er der lavt vand, lave øer og klipper og meget fredeligt. De fanger fisk og spiser. Den unge franskmands onkel er med på togtet. Han er blevet syg og dør. De vælger at begrave han på en smuk, høj plads i landskabet. De sætter stene som et helt skib op og med en høj sten fortil. Herfra kan onklen skue ud over hele den svenske skærgård, der er kilometervis udsigt ud over land og hav.

Jeg står og kigger på denne gravplads og mærker, at her er noget særligt. Jeg lægger hånden på en af de store sten ved den første skibssætning og står og kigger lidt på landskabet, og så dukker han op, den unge franskmand. Han fortæller mig, at det er her de har stedte onklen til hvile. En stor mand. En vis mand. Han kigger ud over bakken og glæder sig over, at onklen nu kan ligge her og kigge på dette smukke landskab i frem og ro. Det er meget ærefuldt, ærbødigt og med stor respekt, at onklen bliver omtalt.

Jeg spørger lidt til han ,… hvordan …, men han svarer blot, at nu er han her, onklen. Det er godt … Sådan er det jo, og det kan den unge franskmand jo ikke gøre noget ved. Det er livets gang.

Vi fortsætter vores egen rejse til Øland og jeg kan mærke, at de dengang er gået i land på sydkysten af Øland ind mod fastlandet. Her har de ca. været i 1 måned. De har været flere steder på øen, handlet, oplevet og set øen. De er blevet vel modtaget af befolkningen, har mødt mange venlige mennesker. Naturen er frodig, rig og grøn på den sydvestlige kyst. Det er her, hvor der i dag er store grønne marker med Ølands korn.

Der lyder stemmer, latter, sang og er en særlig stemning, da jeg kommer ind i Borgen Ismantorp. Det er som om, at der er levende mennesker, der snakker, musik, dans og festligt lag. Dengang havde borgen en stor bosætning af 200 mennesker. I dag er det en ruin, men med den resterende ringmur på 4 meter høj er det tydeligt at fornemme noget. Der er desuden tydelig afmærkning til alle husene på pladsen.

Den unge franskmand dukker op inde midt i borgen Ismantorp. Han fortæller, at de har været der. De blev modtaget som fine gæster, han viser mig, hvor han og gruppen har overnattet i et hus. Der blev holdt fest med mange mennesker, der var latter, sang og glæde. De har handlet med borgene i byen og haft nogle gemytlige dage der.

Han fortæller mig, at livet er let. Han nyder livet. Han er glad og fortæller mig, at vi alle skal nyde livet mere, være i glæde, latter, musik og sang. At livet gerne må være mere festligt og fornøjeligt. Han åbner for livet med latter og musik.

Franskmændene har også været ved flere af de andre borge og handlet på Øland. Det er tydeligt, at mærke deres tilstedeværelse, da jeg besøger flere borge. Stemninger strømmer ud, musik, sang og latter fylder mig, når jeg vandrer rundt mellem stenene der. Øland er det sted i hele Sverige, hvor der er fundet mest guld, romerske guldmønter samt mange handelsvarer fra Romerriget, glas og keramik f.eks. Perioden bliver i dag kaldt for Ølands Guldalder.

Vi kører lidt videre til fastlandet og lander ved kysten igen, syd for Västervig.

Mens jeg står og kigger ud over den lille havn med små motorjoller, klipperne, vandet, ”ser” jeg et skib sejle ud og den unge franskmand står i agten af båden og vinke til mig. Han siger: ”Vi ses på Gotland til næste sommer. ”

– og jeg vil fortælle ham en helt masse … jeg ikke helt er færdig med ham For hvad er det som han vil sige mig? Hvad er det han har givet mig? Og er der noget at hente på Gotland til næste sommer?

Hej … Hallo,  … det er lidt for tidligt at du rejser…

Han svarer mig, lidt senere i en meditation, at det at gå ind og mærke, sanse ind i hans energi og hans måde at være i verden, det er noget af det, som han gerne vil videregive til mig. Han fortæller også, at det som han kan give mig, lige så stille lander, hos mig. Lige så stille kan jeg gå og mærke det, tage det ind til mig, integrere og lade det blive en del af mig. Og Ja, der er noget at hente på Gotland til næste sommer. Så sommerferien 2023, – den går til Gotland.

Indsigt – viden og berigelse af livet i 2022

De spørgsmål, der rumsterer i mig er:

  • Hvad er det her for noget? Hvad er meningen med det?
  • Hvordan kan jeg/du beriges af det? Hvad har denne særlige oplevelse givet?
  • Hvad sker der med dig, når vi begynder at åbne til tidligere inkarnationer og livslinjer?
  • Hvordan kan du finde ind til? At erindre?

Hvordan kan sjælens veje – og liv, berige livet i dag?

Der ligger en masse viden, indsigter, vejledning, inspiration og dybt inde oplever jeg en utrolig fornemmelse af, sansning ind i og kontakt til noget meget dybt i mig og noget der lander. Lander i mig, den jeg er og det der er mit liv, virke og mission i dag.

Jeg har ordet…

Hvad sker der i fremtiden?

  • Jeg er fortsat nysgerrig på den unge franskmand og Gotland, så der rejser vi til næste sommer og udforsker det
  • Vi rejser til Frankrig til september og udforsker Merovingere, for at finde ud af mere om de franske aner
  • Jeg har lavet en ny tekst og melodi, – der fortæller om: ”Rejsen til Norden”
  • Jeg er i gang med at nørde med: Hvordan kan jeg berige andre liv? Hvordan beriges dit liv, med indsigter i, skabe nye sammenhænge og viden så der flettes nye indre bånd, der kan give dig en anden oplevelse af, hvem du er? Hvad du kommer med her på jorden? Og hvordan det egentligt hænger sammen for dig?

Hvis du synes at det lyder spændende, at det taler til noget i dig, at du også gerne vil have viden om og svar på noget i dig, sammenhænge, at samle op fra tidligere liv? – Så er du velkommen til at skrive/ringe til mig. Det vil være en glæde, at kunne hjælpe dig videre.

Det er ofte sådan, at når der er noget der bliver ved med at komme igen, at gentage sig, næsten som om, at det sidder fast i dig, så handler det om gentagelser af tidligere mønstre og inkarnationer.

Gad vide hvad der ligger til dig? Hvad du har mulighed for at samle op af indtryk, gammel viden, inspirationer, sammenhænge?  Og hvordan de nye indsigter kan være med til at samle brikkerne for dit liv i dag?

Du er velkommen 😊Invitation til en Intro samtale MetteMO  Hvordan kan jeg berige dig? Klik Her

Rejsen til Norden

Her kommer min nye tekst:  Rejsen til Norden  

Tekst og musik juni 2022 MetteMO

1.Sommerens lune vind, bringer mig farver og duft.

Brisen fra havet, frisker lidt op.

Jeg ser hvad det bringer, når vinden bær’ frugt.

2.Tusindårs stene står, skuende vidt åbent land.

Visdommen findes, dybt gravet ned.

Jeg ser hvad det gemmer, lukker det op.

3.Levende latter og sang, dansende toner der mødes.

Mennesker samles, rytmer bevæger.

Jeg ser, hvad det løfter af lykke og liv.

4.Han står så rank og stout, sendebud syd fra i Frankrig.

Handlen er gunstig, spændende gods.

Han ser hvad det bringer, med sværd og med guld.

5.Historien signalér, sjælens høst gennem min tid.

Kongelig´ aner, bringer mig ord.

Jeg ser hvad der åbnes, af indsigt til mig.

Jeg takker for visdom, viden og tro.

Slutning:

Mod til at leve og give slip

Mod til at være og nyde det

Mod til at elske, livet på ny

Hvis du bliver nysgerrig, – er du velkommen til at kontakte mig for en samtale hilsen MetteMO

Go to Top