RO – Hvordan er din ro?

Ro - den lille guide

Ro

Hvad er ro?

  • Er det en bestemt tanke, følelse eller oplevelse?
  • Hvad kan definere ro?
  • Er det mon en bestemt ting eller er det forskelligt fra situation til situation eller fra menneske til menneske?

Der kommer mange mennesker til mig, som fortæller, at de ønsker ro. De søger. At de leder efter det i hverdagen. De kommer til mig for at deltage i Mindfulness undervisning og i terapeutiske samtaler, – men alle søger de en ro.

Hvad er ro?

Jeg kunne være spørgende og tage de nysgerrige briller på og begynde at undersøge begrebet, for at kunne stille mere skarpt på det og for at udfolde ordet. Findes det i naturen – JA , når der er helt stille og fuglene synger. Men Vesterhavets brusende bølger kan virke larmende og en hel mågeflok kan virke skræmmende og meget uroligt. Den ro vi søger, søger vi den i kroppen, i hovedet og tankerne eller i vores sansninger? Er det en ro for øjet, i forhold til at blive fyldt med syns indtryk i billeder og farver? Er det for øret, fra lyde der er høje, udfordrende, ubehagelige? Er det en sansningernes ro? Er det mon en ydre eller en indre?

Din oplevelse af ro

  • Har du oplevet ro i dag?
  • Har du virkelig sanset og mærket ro i dig?

Og hvad er det egentlig for dig? Er det i hovedet og tankerne? Er det i kroppen og sansningerne? – er det en tom kalender? Ydre eller indre ro?

Ro i livet

Nogen gange kan vi sætte en dagsorden, planlægge at få ro, andre gange får vi det, fordi vores krop og hele system ”kræver ” det. For har vi ikke fået nok ro, får kroppen ikke nok ro, hvile, restitution og ikke aktiv, som den har behov for, vil den over tid selv kræve det. Det kan give sig udslag i press, stress eller sygdom. Når vi planlægger og holder fri eller ferie, skaber vi åndehuller til os selv. Men det er også muligt i hverdagen, – den travle, at stoppe op og trække vejret og skabe det. Bare det at trække vejret i en rolig vejrtrækning, er med til at sænke dit kortisontal – sænke press og stress.

At skabe ro i hverdagen

Der er så mange måder at skabe ro på, og vi kan måske hver især være med til at gøre det på en anden eller ny måde, når vi er opmærksomme på det.

Hvad er ro for dig?

Hvordan skaber du det?

Hvordan og hvor kan du indføre mere ro til dig?

Eller er ro og det at være i det og være rolig, noget du er lige meget hvor du går – fordi du har tillid til dig selv, tillid til dit liv og din vej i verden… så hvordan er din tillid og kontrol?

Go to Top