Why knokleri? Når cellerne stresser derudaf og du næsten ikke kan følge med – hvad sker der?

Sædekorn -find dit

Why –knokleri?

Hvad er det der sker, når kroppen gør ondt, skuldrene bliver hårde som bøffer og nakken låser?

Og hvad var det lige der skete, – idet humøret dalede og dagen var ved at falde sammen?

Huskede du at passe på dig selv, din krop og din energi?

Why knokleri:

Hvorfor er det, at du helst skal lave energi arbejde hver dag? … er det virkeligt nødvendigt? JA😊

Kender du det?

  • Siddet i den samme lidt skæve stilling og på en eller anden måde fået kroppen låst fast, lænden murrer, skuldrene er som tykke hårde bøffer og nakken er stiv, – ja hovedet kan måske næsten ikke drejes og du har knoklet for at gøre dit arbejde så godt og ordentligt.
  • Oplevet at en person ude i byen, din nabo eller din mor været i gang med at blande sig og kommentere det du er i gang med, på en træls og ikke positiv måde. Og selvom du går i gang med andre opgaver og projekter, så bliver du ved med at mærke hende, at høre ordene og du bliver endnu mere irriteret, det er som et gammelt tema, en gammel plade der kører i ring.

♥  ♥  ♥ 

Måske har du desuden tænkt, spekuleret og bekymret dig, – faktisk uden selv at være helt klar over, at det var det, der skete. Tænkt bekymrende tanker, hvad nu hvis jeg ikke kan komme videre, hvad nu hvis det ikke lige løser sig, hvad nu hvis … Tanker du ikke har tænkt på, men som kan være med til at sænke dit humør og tappe din energi.

Why knokleri : Måske har du:

  • Glemt at holde pauser
  • Glemt at mærke efter hvad siger kroppen
  • At mærke efter indeni i dig, hvordan der er

Måske har du ”bare” arbejdet og arbejdet, – og ikke mærket efter. Eller slet ikke haft fokus på, hvad der skete med dit humør og din energi. Måske er du kommet til at tillade den negative og ikke opløftende energi at brede sig i dig, at tankerne har fået lov til at fylde. Når vi oplever at humøret og energien går nedaf, så er det, at vi har glemt at være opmærksomme og lytte. Glemt at være bevidst og opmærksom på, hvad der sker i dig og med din energi.

Hvorfor er det, at det er vigtigt, at du gør noget godt for dig selv, – hver dag?

Når vi begynder at arbejde med bevidsthed og energi, – så er det muligt, at stoppe op, og sige til sig selv: Hvad sker der lige nu? Hvor er tankerne? Hvor er min krop?

NY energi:

I dag kan vi selv kan være med til at bestemme, at sætte, at definere vores energi, vores humør og vores liv. Skal dagen være tung, beklagende, mangel, negativ, – eller ønsker vi en dag i en indre fred hvor tingene kommer lige så stille og hvor vi har tillid til at alt det gode kommer til dos, at livet og verden åbner sig for os og at vi har en oplevelse af at der er nok, der er altid nok og at det bedste kommer til dig og mig.

Vi har et valg i dag, vi har en mulighed for at gøre noget andet.

Når de gamle energi maser på

Kender du det, når der er noget i dig der maser på, bliver ved selv om du faktisk er træt, men det skal lige være færdigt, hurtigt og ordentligt? Og så siger de andre, at du bare skal slappe af… Men hvordan er det muligt at slappe af, når kroppen citre, når det er som om at cellerne indeni godt ved at det er slappe af tid, men bliver ved med at arbejde, pumpe rundt i kroppen og og. Er det mon cellerne der er stressede? Er der noget indeni kroppen, der har svært ved at give slip? Der synes, at det er svært at overgive sig?

♥  At give slip og gå ud i livet i tillid, er krævende, udfordrende og store temaer i livet. Tør du? Kan du regne med at det bedste kommer til dig? Kan du gå i tillid til det bedste?

♥  Når du oplever, at humøret daler, du bliver ramt, din energi og aktivitet bliver flad, – så handler det ofte om energi. Det kan være energi du har samlet op fra i går som stadigvæk rumsterer i dig, en anden persons energi eller bekymrede tanker, som har fået lov til at være i dig, ophobe sig i dig og i sidste ende at tage din energi.

♥  Når du oplever, at kroppen bliver træt, øm, stiv og låst, – så handler det også om energi. Det kan handle om, om du har lyttet til din krop i dag? Kroppen vil så gerne fortælle os, når den trænger til en ny stilling, at blive sat i bevægelse, at musklerne kan give slip og blive bløde, fremfor anspændte. Når vi ikke lytter, er der noget, som sætter sig fast. Ofte er der også et budskab, et tema, som vi ikke har lyst til at forholde os til og så kommer vi til at spænde i kroppen. Jo mere vi kan lytte, være i kontakt med kroppen, jo mere kan vi leve i overensstemmelse med hele os selv som menneske.

Energi

Energi er er floffy ord, ikke konkret og håndterbart, – men vi kender alle når humøret er højt, alt lykkedes og at være i flow og vi kender alle til, når der er mange forhindringer, udfordringer og bump på vejen. Og noget af det vi har i rygsækken – det er vigtigt at arbejde dybere med, men noget handler ligeså meget om hverdagen, dagligdagen, vaner og rutiner:

Why knokleri eller hvordan du passer på dig selv, din krop, dine tanker, din energi?

Tanker:

  • Hvor omhyggelig er du med dine tanker? Renser og luger du ud i dem?
  • Hvor omhyggelig er du med dine tanker? – renser og luger du ud i dem? Kører de derudaf eller er du opmærksom og bevidst om din indre selvsnak?
  • Hvad med hjernen – hvordan giver du hjerne mulighed for hvile? – mediterer du og laver mindfulness, yoga eller dyrker du sport eller går en tur – mens du slipper alle tankerne?

Kroppen:

  • Hvad med kroppen – lytter du til din krop – hvordan holder du den ved lige og træner den? Når der kommer en ømhed, en skade eller et signal fra kroppen, – hvordan lytter du så? Og handler du derefter eller knokler du bare videre eller få kroppen mulighed for at restituere?

Energien:

  • Hvordan er din energi lige nu? Træner du din energi hver dag, – ligesom du børster din tænder hver dag? Hvordan renser, oplader og vedligeholder du din energi hver dag. Hvordan skærmer og passer du på din energi og hvordan værner du om dig og din energi?

♥  Det er i den daglige praksis, at du har mulighed for at holde din energi ren, humøret højt og livet i lethed

♥  Hvad er det, der kan give dig et løft, – i glæde?

♥  Husk at gøre noget godt for dig hver dag

Invitation til hjerte samtale

Og er der noget af det, som jeg har skrevet … der klinger ind hos dig, – så er du velkommen til en samtale med mig. Jeg tilbyder dig en 25 min. gratis samtale, hvor du har mulighed for at finde ind til dit næste step, din måde at være god ved dig selv, at finde din energi og skru op for den:)

Læs mere HER

Kontakt mig på:  mette.mo@hotmail.com

og jeg vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Go to Top