Lyt til kroppen, den vil gerne tale med dig, – hvordan du kan åbne op for at lytte ind og finde ind til dit hjertes guld

Lyt til kroppen

Tør du være stille i tanken? …Hvilken stilhed kommer du ind i?

Lytter du til din krop? Hvad tror du den ville sige? Kan du høre hvad kroppen fortæller?

Men… kan vi tale med kroppen?

Lyt til kroppen

Når sindet bliver stille, tankerne falder til ro, vejrtrækningen daler, så sker der noget ganske magisk. Blodtrykket falder, det der før fyldte, forvirrede eller ”tog” overblikket forsvinder og det bliver muligt at mørke kroppen, at mærke dig. For når vi har mange gøremål eller tanker, er der ikke plads til at lytte ind. Nogen gange er det en pause der skal til, en dyb vejrtrækning eller at du direkte stopper op, og siger til dig selv: Nu mærker jeg ind.

Det er en øvelse og en træning, at mærke ind. Det er som en ny sans, der skal lukkes op for. Som en ny færdighed, der skal trænes på. Så når du går i gang med noget husk, at have tålmodigheden med dig. For det er ikke altid at svaret kommer med det samme. Og hvordan skal kroppen lige vide, at lige nu har du og din hjerne bestemt sig for at lytte til kroppen…, – det skal den jo lige vænne sig til. Som en ny ven, du skal til at snakke med.

At mærke ind og tale med kroppen

Når vi tillader os hver især at mærke ind, Ja så er det ikke altid at vi har lyst til at lytte til det der kommer. Det kan være at du er lidt usikker på hvad er kommer, hvad der sker eller hvad der mon er, som kroppen vil fortælle.

Tør jeg lytte? Tør du lytte?

Er det svært at lytte?

Hvad mon den siger kroppe?

Og er det en rar stemme der kommer igennem, eller er det en sur gammel dame, som skælder ud? Hvad er det dog der kommer frem til dig? OG hvorfor kommer det ikke lige med det samme?

Alt dette er noget, som vi alle oplever når vi går i gang med noget nyt, gør noget nyt og øver os i at mærke ind i kroppen. Det kan være en god ide, at have tålmodigheden med. At tage dig selv ved hånden, trække vejret og sige …det kommer, jeg giver det lidt tid og tålmodighed. Alt er ok.

Når Svaret kommer

Så gå ind og lyt lige så stille på, at der dukker noget op til dig. Det kan være en lille eller en stor stemme der kommer igennem, en fornemmelse eller et billede. Det vigtigste er at du er åben for at tage imod, det der kommer til dig. Forestil dig at du har åbnet for en kanal, så nu er det vigtigt at du bare lytter. Ikke kommentere, ikke vurdere eller dømme det der kommer. Det skal jo også have lov til at komme ud nu du har åbnet for kanalen.

Måske kommer der en træthed, en smerte eller noget som ikke er helt optimalt.

Når vi forsøger at være åbne, lyttende og modtagne, så åbner du op for at det der gerne vil ud, har mulighed for at komme ud. Så giver du din krop mulighed for at fortælle hvor den er, hvad der rører sig. Og så er det muligt at stille kroppen spørgsmål. At spørge til kroppen. Hvordan den har det, hvad der sker eller hvad der skal til, for at den kan have det godt.

Husk at jo mere åben du er, så giver du mulighed for at kroppen kan fortælle og en ny kommunikation og sammenhæng i dig.

At spørge kroppen om vejledning

Har du overvejet at spørge kroppen om vejledning?

Jo mere du snakker med din krop…   jo mere du åbner op for din kontakt til din krop, jo bedre sammenhæng skaber du mellem dig og kroppen. Du kan jo bede den om hjælp.

Kan du spørge kroppen om hjælp?

Kan du bede den om et godt råd eller en vejledning?

Hvad er godt for dig i dag?

Din fremtid

Hvordan kan du lytte til kroppen?

Når livet og hverdagen kører derudaf i de vante rytmer og vaner,, så kan det være at du glemmer at lytte til kroppen… at spørge til kroppen. For det er jo ikke noget, som vi har lært fra små. Det er en ny måde at være i verden på og i dig på. Det er en ny sans at åbne op for.

En måde at lytte til kroppen på, kan være:

  1. at stoppe op
  2. at tage 3 dybe vejrtrækninger ind gennem næsen og ud gennem munden
  3. at forstille dig at du kan gå ind igennem kroppen, starte fra fødderne, til toppen og gå hele kroppen igennem.
  4. mærk ind i hvordan er foden? Hvordan er tæerne? Hvordan er …?
  5. er der noget min fod vil fortælle? Mine tæer?
  6. Der hvor du mærker en spænding, en træthed eller en smerte, der stopper du op og spørger om der er noget som den gerne vil fortælle.

Dybest set handler det om en ny sans, en ny færdighed der skal optrænes og et nyt samarbejde mellem dig og din krop.

Samarbejder du med din krop? Spille du og din krop sammen?

Og husk på, at der kan være brug for tillid og tålmodighed med at lytte til kroppen og at det tager tid for kroppen at heales efter belastning eller sygdom. Dejlig træning og god fornøjelse til dig

Og måske er du ligesom os andre, at det kan være godt at mødes med nogle lige sindede, at øve sig, at træne for derigennem at holde fast i den gode energi i dig? Derfor har jeg oprettet et kursus – hvor det er det vi gør hver for sig – og sammen i Orangeriet fra maj – slut september.

Gå ind og læs om kurset og kontakt mig gerne, hvis det er noget, som du vil spørge om:    Mind- Body Flow Klik Her

Let go samtale

Jeg vil gerne invitere dig til en samtale hvor du har mulighed for at finde ind til det der rører sig, det der er og finde ud af hvad der er jeg kan hjælpe og løfte dig i. Samtalen varer ca.25. minutter og er gratis 🙂

Du kan læse mere om Let go samtale med mig Klik Her

Go to Top