Mystik og magi på Gotland,-når Gålrums stensætninger bliver levende

Mystik og magi på Gotland

I sommeren 2023 rejste vi til Gotland, for at udforske, være nysgerrige på og undersøge. Hvad er Gotland? Findes der skibssætninger? Findes der Merovingere der? Hvordan er Gotland?

Vi rejste i energien, i ønsket, i visionerne og med et undersøgende blik. Det var vores første tur til Gotland, efter flere ture til Sverige og udforskning af Øland og Merovingere i Frankrig. Jeg søgte og fandt en mængde svar og det var en fantastisk oplevelse. Den vil jeg gerne give videre…, – især fordi jeg overhørte nogle svenskere der på vej hen til deres bil gav udtryk for et ønske om at vide mere om hvad dette var for et sted?

Mit ønske med dette skriv er at give svar på spørgsmål og et indtryk af:

  • Hvor finder jeg magi på Gotland?
  • Hvordan kan du forstå gamle skibssætninger, gravpladser og det der var engang?
  • Hvad betyder de gamle sten?
  • Hvad er Gålrum på Gotland?
  • Hvad kan det bringe os i dag?

Hvorfor til Gotland

I sommeren 2022 rejste vi til Øland, udforskede øen og senere fulgte vi den svenske kyst fra Kalmar og Øland og nordpå. Det blev til flere besøg i Skærgården, på små øer nordpå … og rejsen sluttede lidt syd for Vestervig, der ligger lidt syd for Stockholm. Vi var ude i Skærgården, og der ”så” jeg skibet med Merovingerne sejle og den unge franskmand stod og vinkede højtideligt til mig, mens han sagde: ”Vi ses på Gotland til næste sommer…” Så turen i år – er gået til Gotland.

Mystik og magi på Gotland

Indledning på turen:

Vi startede turen ud i den sydlige skærgård ved Karlskrona, idet vi her har fundet en stor skibssætning. Så det var et gensyn, men også lidt som at sætte stikket ind og sige goddag igen.

Og da jeg stod på den lille bakketop og kiggede ud i skærgården, da kom der flere skibe sejlende ind til stedet. Stille og roligt ankom de, i deres skibe sydfra i Frankrig, fra en anden tid.

Jeg plaserede mig ved den store skibssætning, lagde hænderne på stenen og kaldte på Merovingeren. Og han kom. Han kom klart og tydeligt igennem. Nikkede til gensyn. Gentog ordne fra sidst om, at det var her på dette sted, at han havde begravet sin onkel, en stor Merovinger, der var død på deres rejse.

Det var som om, at der også lå noget andet i luften. Jeg forsøgte at spørge ind til denne tur til Gotland. Og det var som om, at det i år, var noget andet, som han ville vise mig.

Gotland

Gotland er folkemøde, Visby med mange små souvenirbutikker og små hyggelige baggårde med kaffe og kage, sommerhuse. Det er også hav, store vidder, havørne, fosiler og oldtid. I Visby findes der en imponerende samling af runesten, smykker og skatte. Gotland er det sted i Sverige, hvor der er fundet flest skatte, masser af guld og sølv mønter. Der har været meget handel, idet øen ligger midt i havet.

… Og jeg fandt Merovingernes smykker, så de har været der…

Mystik og magi på Gotland
Mystik og magi på Gotland
Mystik og magi på Gotland

Det magiske og mystiske Gotland Gålrum

Gotland er fyldt med, stensætninger, skibssætninger og grave. Der er så mange sten på denne ø, og mange steder at se. Vi fandt et sted, der blev særligt for os, det hedder Gålrum og ligger på den sydlige del af øen.

Mystiske og magiske Gotland

Gålrum er et sted, hvor der er flere forskellige stensætninger, der er skibssætninger, gravhøje og en magiske Fuldmåne Cirkel. Vi besøgte stedet flere gang og havde mulighed for at lave vores egen fuldmåne meditation i juli måned. Jeg lavede en guidet meditation til min mand og jeg, mens vi lå i græsset, omgivet af sten, sten og får.

Mystiske og magiske Gotland

Her kommer mine magiske indtryk under fuldmånemeditationen i juli måned.

Det første der dukker op er den store skibssætning. Skibssætningen står klart og tydeligt i form og orden, og da jeg nærmer mig den, for mit indre blik i meditationen, dukker der fakler op. Der er aften, der er tændt fakler nede ved den ene ende af skibssætningen og der står nogle mennesker der. Jeg bliver nysgerrig og begiver mig hen til dem. Det er kvinder, mænd, familier, der er mødt op til denne fuldmåne aften. De er kommet for at ære deres kære, deres afdøde. De står og småsnakker, er stille, synger en lille sang. Der er en let højtidelig stemning, ro, fordybelse og en fin energi i deres fælles søgen og mindet om forfædrene. Og jeg får det indtryk, at her kommer de til hver fuldmåne, måske flere gange i måneden og mødes og mindes.

Jeg vender mig om mod det næste sted. Det er en kæmpe gravhøj, virkelig kæmpe. I Danmark ser vi dem lavet af jord, her er den bygget af sten. Små og lidt større sten. De har mange sten på Gotland. Jeg spørger de mennesker der er ved denne høj, hvem der er begravet her. Og de fortæller at det er en af deres gamle høvdinge. En leder. En klanhøvding. De har gennem flere år, generationer slæbt sten til denne høj, for at ære denne store mand.

Det første vi møder på pladsen, udover flere får og en stor runesten, er en del sten, der står i jorden i en formation. Vi går lidt rundt om den, for at danne os et billede af hvad det er. Det er både rundt og formet, … indtil det går op for os, at det er månen. Både halv og fuld. Vi kommer tilbage til stedet til fuldmånen og laver denne meditation, hvor alle disse oplevelser og indtryk åbner sig, mens vi ligger på græsset i den magiske cirkel.

Cirklen åbner sig, som stedet hvor mennesker på Gotland er mødtes gennem tiderne, langt, langt tilbage. Her er de kommet, mødtes og mediteret og lavet energi arbejde. Energien ”cykler” rundt, mens vi ligger i græsset. Billeder af mennesker, sansninger, lys, energi flimrer forbi. Det er som en stor, stor stråle af lys, der står ned på fra himlen og lander her og derpå fordeler sig ud på Gotland. Det er centeret her. Energien kommer fra, bliver tilført fra oven, kommer ned og fordeles ud, et lys, en energi, en kraft. Det virker som om at her bliver, får øen tilført nyt liv, en højere vibration og kraft.

Det er magisk at ligge og mærke cirklen og månen, at mærke sin egen krop og liv, give slip og sende ønsker ud til Fuldmånen. Jeg oplever mest, at jeg mærker ind i alle energierne, stederne, stenene og da jeg snakker med min mand bagefter, fortæller han, at han har ligget og visualiseret og manifesterer til vores fremtid.

Endnu en magisk Fuldmåne, denne gang på Gotland.

Mystiske og magiske Gotland

Hvor blev Merovingeren af

Turen sluttede med en længere ”snak” med den franske Merovinger. Han var født af kongeæt i Frankrig, valgte at sejle ud på eventyr i verden og slog sig ned på Gotland. Han oplevede meget glæde her, godt liv, en rig ø både med føde og liv. Han blev købmand og var god til at handle, og giftede sig med en svenske kvinde og levede i et kærligt forhold.

Det han rigtig gerne ville dele med mig i år var, hvor rigt livet var blevet for ham, alle hans glæder, at nyde livet, at tage livet til sig, at værdsætte det liv der er, at åbne op for livets glæder. Og inden han var kommet til Gotland, der havde han været nødt til at sige farvel til noget andet, være modig og begive sig ud i en ny og fremmed verden… Han fandt lykken på Gotland.

Mere viden:

Tjek selv Gotland og Gålrum – hvis du vil have fakta

Hvis du bliver mere nysgerrig på Øland og Merovingerne, kan du læse mere her:

Mine rejser til Øland : Rejsen til Norden

Min rejse til Frankrig og Merovinger og deres smykker og symboler

Og synes du

også at det her er spændende…., bliver du nysgerrig på,….tænker du….. gad vide hvad det er, som du har med i din rygsæk. Hvilke historier, oplevelser og liv er det, som du har bragt med ind i denne verden? Og hvor er det, at det dukker frem i dagen i dag, hvor er det at det fortsat påvirker i livet her på jorden i dag?

Hvis du også bliver nysgerrig? … , – … Såh….   Vil jeg gerne invitere dig ind… Jeg er en Lysarbejder, der arbejder med at hjælpe andre mennesker med at finde ind til livet, glæden og det der giver mening i livet. Jeg hjælper dig med at blive løftet, beriget og finde ind til dit hjertets rytme. Og nogen gange går denne vej forbi tidligere levende oplevelser, tidligere liv og hændelser. Jeg vil gerne invitere til en gratis samtale, hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig. KLIK HER og læs mere

Gudinde visdom

Let go – lad livet være lettere

Invitation til en gratis samtale til dig

med MetteMO, hvor vi sammen finder ind til hvordan dit liv kan være lettere, i hjertet i dit lys

Go to Top