Dit stædige æsel, – når skyggen trigger dig

Skyggen trigger
Skyggen trigger

Dit stædige æsel, – når skyggen trigger

Gad vide hvem der er stædig?

Da skyggen triggede mig i går, mens jeg kløede min unge hoppe og mærkede hendes dejlige tykke smukke røde/orange vinterpels, og faktisk nød det i solen – ja… da sneg der sig en tanke forbi og jeg tog mig selv i at sige: ”dit stædige æsel”. Og ja, hun er stædig, det er en af hendes egenskaber, en af hendes særlige færdigheder. Men der er noget ved hende, der udfordrer mig og trigger mig. Lige i går var det stædighed, som jeg oplevede udfoldet, men det kunne have været mange andre egenskaber og sider af ethvert levende væsen. Det var en egenskab, en side, som hun viste mig, som jeg ikke kunne lide.

Skyggen er det, der ikke passer ind til dit eget ideal af dig. Det vil sige, den side af dig som du ikke vil være, ikke kan lide og som i hvert fald ikke er en del af dig. Det kan være virke som en stor mørk skygge, der fylder ud i livet, dukker op når du mindst venter det, eller ligger slumrende i dig…skyggen trigger.

Det kan være hende der er:

  • Stædig
  • Doven
  • Sidder fast og magtesløs
  • Usund eller tyk
  • For frisk og rap i replikken

Men skyggen kan også være de positive sider af dig, som du ikke tager ind, ikke anerkender hos dig selv, ikke vil vedkende dig, at du faktisk er og kan. Det kan være din styrke, der hvor du er dygtig, din faglighed, din kraft. Og det kan samtidig være skyggen der trigger dig.

Det kan være hende der ikke tager følgende kvaliteter og roser ind:

  • Ros på arbejdet, fra en veninde eller alt det du går og gør for familien eller andre
  • Din dygtighed og dine kompetencer
  • Din succes

Vi har alle skygger der trigger

Og JA, vi har alle skyggesider, lyse og mørke. Vi har alle delene i os. Vi kan alle sammen få noget ud af at være nysgerrig på, hvor det er at der er skygger, som vi ikke vil se eller lys som vi ikke tager ind.

Det er så let at sige og benægte dele i sig selv. Jeg er i hvert fald ikke én der er en løgner, en tyv eller…, men måske kender du alligevel disse sider et eller andet sted indeni dig. Jeg ville ikke ønske at blive kaldt f.eks. hverken tyv eller løgner, idet jeg er opdraget til tale sandhed og og og. Men når jeg så ligesom dykker ind i min egen historie, så må jeg jo indrømme, at jeg som lille barn elskede chokolade og slik. Så når jeg var på besøg hos min mormor og morfar, så vidste jeg jo udmærket godt hvor pålægschokoladen og flødebollerne var gemt. Og indimellem har jeg jo været i æsken. Så egenskaben, begæret efter og det at være for stolt til at indrømme eller sige sandheden… – et eller andet sted – Ja, så kender jeg den følelse, den fornemmelse som barn.

Hvorfor er det vigtigt at være opmærksom på og at arbejde med din skygge?

Skyggen opstår undervejs i et hvert barns udvikling. Den opstår undervejs, mens Jeg´et udvikles. De sider, der ikke er accepteret af forældrene, i familien og samfundet, bliver skubbet væk, udelukket og dermed dannes skyggen. I skyggen, kan alle de dele leve deres eget liv, og poppe op, trigge og genere i livet. De kan vise sig som dele i dig selv, som du ikke kan lide, dele i andre du ikke kan holde ud eller som dele i andre du beundrer.

Men når skyggen får lov til at være der og fylde, så kan den komme til at styre dit liv, fylde uhensigtsmæssigt, provokere og trigge dig, – og den kan komme til at tage din energi. Derfor kan det være forløsende, berigende og give mange indsigter at lave skygge arbejde. Når du gør det, er du med til at samle hele dig, – at integrere hele dig.

Gennem min egen stædighed, – findes også den del i mig, der er blevet udviklet undervejs i livet. For gennem stædigheden er vedholdende og fokuseret blevet opøvet, – for at kunne nå mine mål. Det er gaverne, som jeg kan tage til mig og mærke i mit hjerte. Det er her at gaven og læringen er.

Skyggen er her for at vise dig vej, hjælpe dig med at få øje på noget i dig, … noget, der kan forløses og sætte dig fri.

Skyggen udfordrer

Skyggen giver indsigter

Skyggen arbejde kaldes for den vej, som hjertets kriger går

Så er du en hjertets kriger?  

Er du klar til at lave skyggearbejde og gå vejen, for at blive forenet i dig og dit hjerte?

Hvis der er noget i dig, hvor du kan mærke din skygge, undervejs i læsningen, – så vid at vi alle har en skygge. Er der noget, som du bliver nysgerrig på, eller gerne vil arbejde med, så vil jeg gerne invitere dig til en gratis ♥  samtale – hvor du har mulighed for at finde ud af hvordan MetteMO kan hjælpe og løfte dig. Læs mere HER

Invitation til hjerte samtale
Go to Top