Spædbarnsterapi – når en mor fortæller barnets historie

Spædbarnsterapi – når en mor fortæller om et forløb med  til deres søn på 4 år

Efter nogle kaotiske år for vores fireårige sansesarte søn og os forældre, med flere institutionsskift og alt for overvældende oplevelser med andre børn og indtryk, besluttede vi os for at forsøge at hjælpe vores søn videre med bearbejdelsen af disse oplevelser ved hjælp af spædbarnsterapi og sandplay.

 Spædbarnsterapi - når en mor fortæller om drengens særlig sensitiv
Indledningsvis havde vi to længere og meget behagelige samtaler med Mette. Den første om vores søns forløb fra før fødsels til nutid, med vægt på de hændelser, vi mente kunne være afgørende for vores søns problematikker. Her var der tid til at vi forældre kunne bearbejde de eventuelle følelser, der endnu var uforløste i forbindelse med det var søn havde været igennem, så vi under terapien kunne være fuldt ud til stede for vores søn. Den anden samtale var en fælles gennemgang af det materiale, som Mette havde udarbejdet til at tale med vores søn om – hvor vi rettede nogle få detaljer og dobbelttjekkede, at vi havde en fælles forståelse for, det der skulle tales om.
Samtalerne med Mette var præget at stor indlevelse og empati fra Mettes side. Vi følte os i høj grad forstået og hørt, hvilket også i høj grad kom til udtryk i den skrevne tekst, som Mette kærligt og omsorgsfuld havde udarbejdet til terapien med vores søn.

 Spædbarnsterapi – når en mor fortæller

Under selve terapien, havde vi forældre en mere passiv rolle og hvor vi kunne slappe af og sammen med vore søn blive hjulpet igennem de emner, som ellers ville have været tunge og  svære for os at få taget hul på. Mette formåede i høj grad at fange vores søns opmærksomhed og han lyttede interesseret på det, der blev sagt. Efterfølgende deltog han ivrigt i sandplaysessionerne. Alt var der blev sagt og gjort var med stor respekt og ydmyghed for vores søns grænser og han opfattede det meste som en ny og spædende leg.

Efterfølgende har vi i flere omgange taget Mettes tekster frem og læst og talt om det skrevne med vores søn. Vi har fået åbnet op for at tale om de ting og hændelser, der har været rigtig svære for os at tage hul på og det efterlader en ro og en tryghed i familien; dels i forhold til evnen til for fremtiden, at hjælpe vores søn bedst muligt igennem vanskelige perioder, dels i forhold til at få bearbejdet fortiden. Vi er som familie blevet bedre til at sætte ord på svære følelser og har fået forståelse for vigtigheden af at få formidlet dem på en kærlig måde, hvor en 4-årig også har gavn af det.

Spædbarnsterapi – når en mor fortæller

 I tiden efter terapien er det kommet en masse spørgsmål fra vores søn. Det er som om en ny verden er åbnet op for ham – ikke kun hvad angår følelser omkring de svære episoder, som der har været fokus på i terapien, men omkring alt muligt mellem himmel og jord, hvilket er fantastisk.
Spædbarnsterapi - når en mor fortæller dreng sårbar og stærk
Som forældre har vi følelsen af, at der er renset ud i fortiden og der er mulighed for at starte på en frisk. Det er en stor gave at give sin familie. Tak for det Mette.
Vi kan til enhver tid anbefale Mette til andre, der måtte have behov til hjælp til deres barn. Vi følte hos hele vejen igennem i kyndige og trygge hænder. Mettes autentiske personlighed og store engagement gjorde oplevelsen varm og let – på trods af at tunge og triste hændelser skulle gennemleves igen.
Lotte Rasmussen
– læs mere om spædbarnsterapi  
Du er velkommen til at kontakte mig, høre mere om spædbarnsterapi og aftale en samtale. Ring til MetteMo
Go to Top